Hoogste punt nieuwbouw Antillenstraat bereikt

Op de hoek van de Antillenstraat/Korreweg in Groningen heeft de nieuwbouw het hoogste punt bereikt. Letterlijk een hoog punt van maar liefst ruim 40 meter hoog. Op 2 maart vierden Lefier, Dijkstra Draisma, wethouder Roeland van der Schaaf en de bouwvakkers deze mijlpaal met een warme hap. 

In december 2020 is Bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de bouw. De nieuwbouw verloopt voorspoedig. Eind 2022/begin 2023 levert Lefier de huurappartementen op. In totaal worden hier 136 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd met een oppervlakte van ca. 50 tot 70 m2. De appartementen hebben allemaal een ruim balkon en een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer over het Van Starkenborghkanaal en/of de wijk.  

Verschillende hoogtes 

Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is een deel hoogbouw van 13 lagen en een deel laagbouw van 4 verdiepingen. Het dynamische uiterlijk sluit zo mooi aan op de bestaande gebouwen aan de overkant van de Antillenstraat. “Het opvallende complex en de 136 appartementen zijn een mooie en zeer welkome aanvulling op de verhitte Groningse woningmarkt, aldus Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier.  

Energiezuinig 

Het gebouw wordt energiezuinig gebouwd. De appartementen worden verwarmd door een warmtepomp en een warmte-terugwin systeem. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. Met deze duurzame maatregelen zorgen we voor lage energiekosten voor de toekomstige huurders. 

Toewijzing woningen 

 Belangstellenden voor een huurwoning aan de Antillenstraat kunnen vlak voor de oplevering van de appartementen meer informatie over de toewijzing vinden op de website van Lefier.