Kijk binnen in de nieuwbouw in Musselkanaal

Lefier is een van de partijen in de Gebiedsontwikkeling Levendig Musselkanaal. Na het slopen van 83 woningen zijn we aan de slag gegaan met de bouw van ca 40 nieuwe sociale huurwoningen in de zogenaamde ‘lintbebouwing’ in het dorp. Na de eerdere projecten aan de Badstraat en Kerkstraat zijn er eind 2021 op de hoek Marktstraat Jan Kortstraat, na de sloop van een winkelpand, 7 nieuwe (NOM) huurwoningen opgeleverd. Het gaat bij deze locatie om 3 levensloop- en 4 eengezinswoningen.

Bezichtiging

Normaal gesproken krijgen onze collega’s en de inwoners van het dorp de gelegenheid de woningen nog een keer te bezichtigen voor ze verhuurd worden. Dat was i.v.m. de corona maatregelen helaas nu niet mogelijk. Daarom is er gekozen voor de bijgevoegde film zodat we toch een impressie van de woningen aan geïnteresseerden kunnen laten zien. Een van de opgaves uit de gebiedsontwikkeling was het oplossen van zogenaamde ‘rotte kiezen’ in het centrum. Met het realiseren van deze woningen op deze plek is dit zeker gelukt!.

Bijzondere samenwerking Noorderpoort - Lefier

Wat dit project extra speciaal maakt is de inbreng en rol van een leerling van het Noorderpoortcollege. Vanaf de door hem gemaakte massastudie, de ontwerpschetsen, tot en met de oplevering van de woningen heeft Johvanni Buising mee mogen lopen en zijn inbreng gehad in het plan en daarmee zijn idee werkelijkheid zien worden. Een mooie toevoeging aan het proces waarbij we onderwijs en praktijk met elkaar hebben weten te verbinden met als resultaat een mooie toevoeging aan onze huurwoningvoorraad in Musselkanaal.

Alle woningen zijn verhuurd. Wilt u een woning huren van Lefier? Schrijf u dan in op www.Thuiskompas.nl.