Vertaal deze pagina

24-7-2019

Nieuwbouw derde fase Gorecht-West in volle gang

Lefier maakt werk van het opknappen van Gorecht-West. De eerste twee fases zijn intussen afgerond en Lefier zijn nu hard aan de slag met fase drie. Vorige maand is de bouw gestart van 66 woningen op het zogeheten woonveld Nolens.

Woonveld Nolens

Woonveld Nolens wordt van meer groen en meer waterpartijen voorzien dan de eerste twee fases. Ook wordt de uitstraling anders: een lichtere steensoort en ramen tot aan de grond op de begane grond. De bouwstijl refereert aan de vroegere scheepsbouw in de gemeente. Lefier bouwt 66 eengezinswoningen, het zijn allemaal woningen met slaapkamers op de bovenverdieping. Volgens planning zijn de woningen aan de kant van de Abraham Kuijpersingel aan het eind van dit jaar klaar. De woningen aan de kant van het Van Tienhovenpad rond april of mei 2020.

Aardbevingsbestendig en ‘Nul-Op-de-Meter’

De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn allemaal ‘Nul-Op-de-Meter-woningen’ (NOM). De woningen leveren bij normaal gebruik net zoveel energie op, als dat er wordt verbruikt. Huurders betalen dus niets of weinig voor stroom. Om dit te realiseren wordt het dak vol gelegd met zonnepanelen en wordt er een warmtepomp geplaatst. Naast de huur betalen de bewoners een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) aan Lefier.

Woningzoekenden

De woningen die nog niet zijn verhuurd, worden in augustus op de website gepubliceerd. Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen dan reageren. Woningzoekenden uit Gorecht-West hebben voorrang op andere woningzoekenden.