Vertaal deze pagina

12-3-2019

Nieuwbouw Molukkenstraat klaar

Aan de Molukkenstraat in de Nieuw Indische Buurt heeft Lefier 34 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners hebben al kennis gemaakt met hun nieuwe buren, tijdens verschillende kijkmomenten voorafgaand aan de oplevering van het gebouw. Vandaag ontvangen zij hun sleutel en kunnen ze verhuizen naar hun fonkelnieuwe appartement aan de Molukkenstraat.

Duurzaam wonen

De appartementen zijn gasvrij gebouwd. Ze hebben een elektrische warmtepomp die zorgt voor de vloerverwarming, ventilatie en het warm water. Op het dak bevinden zich zonnepanelen. Koken gebeurt elektrisch.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: “Samen met de gemeente hebben we afspraken gemaakt om te blijven investeren in de stad. We investeren bij Lefier de komende jaren een miljard euro aan nieuwbouw en het duurzaam verbeteren van onze woningen. Deze 34 sociale en duurzame huurappartement sluiten daar mooi op aan”.

Karakteristieke bouwstijl

Het nieuwe appartementencomplex sluit qua kleur en stijl goed aan bij de oorspronkelijke bouwstijl van de Nieuw Indische Buurt. Deze kenmerkt zich door gesloten bouwblokken en de Groningse rode baksteen. Op verschillende plekken in de Nieuw Indische Buurt hangt kunst in de vorm van mozaïek en beelden. Zo ook aan de gevel van de nieuwbouw aan de Molukkenstraat. Hier is een mozaïek kunstwerk van Anno Smith teruggeplaatst, dat in het verleden ook een plekje had in de wijk.

Bewoners denken mee

Vanaf het begin van het project zijn bewoners bij de plannen betrokken. Ook de direct omwonenden hebben meegepraat over het ontwerp en de keuze voor een architect. De nieuwe bewoners gaan nu aan de slag met een groenplan voor de invulling van de binnentuin van het nieuwe gebouw.

Wijkvernieuwing afgerond

In de Nieuw Indische Buurt wordt sinds 2005 gewerkt aan wijkvernieuwing om ervoor te zorgen dat de wijk prettig leefbaar blijft. Waar ooit portieketagewoningen stonden, staan nu moderne appartementen en eengezinswoningen met tuin (huur en koop).