Bouwstroom Drenthe van start: 200 nieuwe woningen per jaar

Samen met woningcorporaties Actium, Woonservice, Woonconcept, en Wold & Waard heeft Lefier een samenwerkingsovereenkomst getekend met Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. De komende vijf jaar zullen de corporaties gezamenlijk 200 sociale huurwoningen per jaar bouwen.

De woningen zijn bij de marktpartijen 'ingekocht' tegen gunstige condities. Dat kon doordat Lefier en de collegacorporaties hun krachten bundelden, iets wat ze ook al doen op andere inkoopgebieden. Elles Dost, bestuurder van Lefier: "Door stijgende kosten en een gebrek aan materialen en medewerkers staat de bouw van sociale huurwoningen onder druk. Tegelijkertijd hebben woningcorporaties een immense opdracht. Wij moeten zorgen dat er voor huurders voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen zijn.”

Win-win

Dat gebeurt dus nu onder de noemer Bouwstroom Drenthe. Slimmer bouwen, meer samenwerken en daarmee meer vernieuwing en efficiëntie bereiken is het hoofddoel. Een win-winsituatie voor alle partijen. Bovendien is er volop ruimte voor (toekomstige) bewoners om te participeren in het proces en daarmee veel aandacht voor hun wensen en behoeften. Traditionele rollen en processen worden bewust losgelaten, vernieuwing geforceerd.

Eind dit jaar worden de eerste woningen gebouwd.

Op de foto van links naar rechts: Bert Horst (Woonconcept), Elles Dost (Lefier), Antje de Groot-Schuttert (Trebbe), Bothilde Buma (Woonservice), Coen Titulaer (Dura Vermeer Bouw Hengelo), Rob Hoogeveen (Actium), Janneke Klijn (Wold & Waard).