Start bouw Musselkanaal: een jongensdroom komt uit

Je eigen huis bouwen: welk kind droomt daar nu niet van? Dat deed ook Johvanni Buising, toen hij als tienjarig jongetje met Lego speelde. Wat hij toen nog niet wist, is dat zijn droom werkelijkheid zou worden. En al heel snel ook. 

Johvanni liep een jaar of tien later stage bij Bouwbedrijf Gebr. Benus BV uit Musselkanaal. Daar maakte hij de eerste schetsen van een aantal woningen die op de hoek Marktstraat - Jan Kortstraat gebouwd zouden gaan worden. Tijdens een vervolgstage bij Lefier werkte hij de schetsen met hulp van architectenbureau HJK verder uit. Het bleek een schot in de roos, want Johvanni's ontwerp werd vrijwel ongewijzigd overgenomen in het definitieve plan. Trots als een pauw onthulde Johvanni deze week het bouwdoek van het project. 

Nul-op-de-Meter

Lefier bouwt op de hoek Marktstraat - Jan Kortstraat zeven woningen. Drie levensloopgeschikte woningen en vier ruime gezinswoningen. De huizen zijn energieneutraal: dankzij zonnepanelen, goede isolatie en hoogwaardige verwarming zal de energierekening voor de nieuwe bewoners heel laag zijn, of zelfs op nul uitkomen. De bouw is inmiddels in volle gang en de woningen worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. 

Eerder al bouwde Lefier woningen aan de Kerkstraat en de Badstraat in Musselkanaal. Deze projecten zijn inmiddels bijna afgerond. Meer weten over het ontwerp van Johvanni? Lees hier meer.