Eerste Label A-renovatie in Emmen van start

In de wijk Emmermeer is het eerste Label A-verduurzamingsproject van Emmen en omgeving gestart. Aan de Meerstraat, H. Haddersstraat en Nijkampenweg renoveert Lefier 30 gezinswoningen, die na renovatie energielabel A zullen hebben. Dat betekent extra goede isolatie en duurzame installaties, zoals zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit. Vertegenwoordigers van de bewonerscommissie onthulden vandaag trots het bouwbord. 

Voor de bewoners is de renovatie zelf even afzien. "We maken best wel wat rommel," zegt Erik Buursema van Bouwbedrijf Buursema. "Natuurlijk proberen we de overlast tot een minimum te beperken, maar bij deze vorm van renoveren komt gewoon heel wat kijken. Voordeel is wel dat er na renovatie een comfortabel en duurzame woning staat."

Warmtenet

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, bevestigt dat. "We kiezen bewust voor Label A-renovatie. Dat betekent dat de woningen toekomstbestendig zijn, bijvoorbeeld om helemaal gasloos te worden in de nabije toekomst. Goede isolatie is daarvoor een voorwaarde en die is er na de verduurzaming. Komt er bijvoorbeeld een warmtenet in Emmen, of zou er verwarmd kunnen worden met waterstof of biogas, dan zijn deze woningen daar relatief eenvoudig op aan te sluiten."

De komende jaren volgen er nog meer Label-A renovaties in Emmen en de dorpen eromheen.