Tangenborgh en Lefier gaan samenwonen

Tangenborgh, aanbieder van ouderenzorg in Zuidoost-Drenthe, trekt in bij Lefier aan de Hooggoorns in Drenthe. Op de eerste en twee verdieping van het kantoorgebouw gaan de medewerkers van Tangenborgh werken die zich bezighouden met ondersteunende diensten, zoals administratie en personeelszaken. Komend voorjaar zullen ze verhuizen. 

Momenteel werkt het kantoorpersoneel van Tangenborgh nog vanuit woonzorglocatie De Bleerinck in Emmen. Dit complex wordt volgend jaar ingrijpend verbouwd en er is gekozen om meer ruimte te geven aan de bewoners en aan groen eromheen. 

In de wijk

Voor Lefier is het kantoorgebouw aan de Hooggoorns in Emmen al weer enige tijd wat te groot. Veel medewerkers van Lefier werken op meerdere locaties en zijn dus ook regelmatig in de kantoren in Groningen, Hoogezand en Stadskanaal te vinden. Daarnaast wordt er sinds vorig jaar meer thuis gewerkt en zet Lefier servicepunten op in wijken waar veel huurders wonen. Zoals het nieuwe servicepunt in de derde woontoren aan de Middenhaag in Emmermeer, de Troubadour. Daar is de wijkbeheerder regelmatig in zijn kantoortje te vinden en kunnen huurders zonder afspraak terecht met vragen en opmerkingen.

Leren en profiteren

Zowel Lefier als Tangenborgh zetten zich in om mensen die dat nodig hebben geschikte woonruimte te bieden. Lefier vooral door middel van betaalbare huurwoningen, Tangenborgh voor ouderen die extra zorg nodig hebben. Beide organisaties passen daarom goed bij elkaar en verwachten van elkaar te kunnen leren en profiteren wanneer het kantoorgebouw gedeeld wordt. 

Binnenkort zal dus naast de kleurige Lefier-letters ook het logo van Tangenborgh te vinden zijn op het kantoorpand op de hoek van de Ermerweg en de Hondsrugweg.