Groene vingers kweken in nieuwe schooltuin in Hoogezand

Lefier en OBS De Ontdekking regelen het

Hoogezand, 16 april 2024 - Op maandag 15 april tekenden Lefier en OBS De Ontdekking een gebruikersovereenkomst voor het onderhoud van een groenstrook aan het Hommesplein in Hoogezand. De handtekening is slechts nog een formaliteit. Want Lefier en de basisschool hebben de afgelopen weken al mooie stappen gezet om hier een mooie schooltuin aan te leggen!

Lefier plaatste een mooie schutting en de basisschool zorgde dat de tuin makkelijk bereikbaar is door het plaatsen van een deur in het hek. Ook heeft Lefier de grond omgezet en gefreesd, zodat de tuin netjes overgedragen kon worden. Vervolgens heeft de school graszoden gelegd, twee mooie picknick tafels én bakken geplaatst. Inmiddels zijn de eerste planten gepoot en wordt er al enthousiast getuinierd.

Het initiatief kwam tot stand doordat de groenstrook, naast een huurwoning van Lefier, niet meer werd gebruikt. Een oud huurder van Lefier had het stukje groen in bruikleen en gebruikte het als moestuin. Toen dit stopte, lag het dus braak. Ontzettend zonde natuurlijk. Henk Lambeck, voormalig manager van het gebiedsteam Midden-Groningen Lefier, heeft contact met de school gezocht om te vragen of zij hiervan een schooltuin wilden maken. De school was gelijk enthousiast en de plannen werden gemaakt. Met nu al een fraai resultaat!

Lefier en De Ontdekking zijn ontzettend blij met deze samenwerking. En ook omwonenden zijn erg enthousiast over dit initiatief. Ze komen regelmatig een kijkje nemen en zijn dan steeds verrast over de vooruitgang. Wij kijken erg uit naar het groeiproces van zowel de moestuin als de groene vingers van de leerlingen.


Jacqueline Doornbosch namens de directeur van OBS De Ontdekking en Michelle Harkema, assistent manager bij Lefier tekenen de overeenkomst op de Basisschool de Ontdekking.