Per 1 juli 2024 gaat de huur omhoog

Ieder jaar passen we per 1 juli de huurprijs aan. Huurders krijgen daarover vóór 1 mei een brief. In de brief staat wat de nieuwe huurprijs wordt vanaf 1 juli. 

Waarom verhoogt Lefier de huur?
We willen comfortabele en betaalbare huizen bieden, nu en in de toekomst. De huurinkomsten hebben we nodig om onze huizen energiezuiniger te maken, te renoveren en te onderhouden. En voor nieuwbouw en leefbaarheid. Alles wordt duurder, ook voor Lefier. Zo stijgen bijvoorbeeld de kosten van bouwmaterialen. Om ons werk te kunnen blijven doen, moeten we de huurprijzen daarom wel aanpassen aan de stijgende kosten. Ieder jaar maken we afspraken met onze huurdersorganisaties over de huurverhoging.

Hoeveel gaat de huur omhoog?
Woont u in een sociale huurwoning of kamer? Dan gaat uw huur vanaf 1 juli 2024 met maximaal 5,8% omhoog. Huurt u een woning en betaalt u minder dan €300,- per maand? Dan stijgt uw huur met €25,-. Dit is een wettelijk toegestane huurverhoging. De minister bepaalt ieder jaar hoeveel de huur omhoog gaat. Daarbij kijkt de minister naar de stijging van lonen en uitkeringen. De CAO-lonen zijn tussen 1 december 2022 en 1 december 2023 gemiddeld 5,8% gestegen. Met de huurverhoging volgen we dit landelijke beleid. Sommige woningen krijgen geen huurverhoging. Onder andere woningen met een laag energielabel (E, F. of G) met een huurprijs hoger dan €454,47. Krijgt u huurtoeslag? Dan gaat deze ook omhoog.