Vertaal deze pagina

19-3-2019

Herstel balkons West-Indischekade in volle gang

Aan de West-Indischekade zijn de herstelwerkzaamheden aan de 153 balkons in volle gang! Het werk verloopt voorspoedig. Vanaf 25 maart worden de eerste balkons weer vrij gegeven aan de bewoners. Op 4 maart is gestart met de werkzaamheden van de eerste fase. Hierbij worden twee carbonstaven per balkon aangebracht. Na de droogtijd worden per blok de stempels, bouwhekken en de beugels op de balkondeuren verwijderd. De bewoners hebben vanaf dat moment weer toegang tot het balkon. Vervolgens herstelt een vakman van Lefier de beschadigingen aan de balkondeur, het kozijn en de onderdorpel.

Volgorde: van achter naar voor
De werkzaamheden zijn gestart in het laatste portiek van blok 3. Vervolgens wordt op volgorde van huisnummer teruggewerkt naar het eerste portiek van blok 1.

Blok 3: West-Indischekade 264 t/m 197 en Paramaribostraat 120 t/m 98.
Blok 2: West-Indischekade 196 t/m 101, Surinamestraat 144 t/m 122 en Paramaribostraat 143 t/m 121
Blok 1: West-Indischekade 100 t/m 1 en Surinamestraat 191 t/m 169.

Van start met fase 2
De werkzaamheden van fase 1 verlopen volgens planning. Hierdoor kunnen we vanaf 26 maart ook van start met de uitvoering van de tweede fase. In deze fase worden de balkonvloeren voorzien van stalen hoeklijnen. Aanwezige betonschades worden hersteld en we brengen aansluitend een nieuwe coating in kleur aan. We gaan de werkzaamheden in deze portiek eerst binnen een zogenoemde ‘pilot’ uitvoeren. Deze is voor 15 april 2019 klaar. Dan voeren we een kwaliteitscontrole uit. En na goedkeuring vervolgen we de werkzaamheden. Net als in de 1e fase, op volgorde van huisnummer terug van het laatste portiek van blok 3 naar het eerste portiek van blok 1.

De woning waarvan het balkon vorig jaar is afgebroken, wordt al snel  voorzien van een nieuwe balkonplaat met bijbehorende balustrade.

Zo weinig mogelijk overlast
Voor de werkzaamheden in fase 1 wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker. En voor de werkzaamheden van fase 2 wordt gebruik gemaakt van steigers. Alle werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde van de woningen uitgevoerd. Bewoners hoeven dus niet thuis te zijn als hun balkon aan de beurt is. De geluidsoverlast zal minimaal zijn, omdat het boren van de carbonstaven met water uitgevoerd wordt. Daar waar dekvloeren losliggen, kan dat enige geluidsoverlast met zich meebrengen. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden van fase 1 en 2 medio juli 2019 afgerond.