17-12-2019

Het is zover! De bouw aan de Weergang/Hoornwerk in Emmerschans is gestart

De voorbereidingen waren al even aan de gang, maar de bouw is nu officieel gestart. Wethouder Jisse Otter en Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier, onthulden maandag 16 december het bouwbord.

12 eengezinswoningen NOM
Op de locatie realiseert Lefier met aannemer Gebroeders Benus 12 eengezinswoningen met drie slaapkamers. De woningen zijn nul-op-de-meter woningen (NOM). De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen, die zorgen voor de energievoorziening. Een lucht warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water.

Planning
De 12 woningen worden opgeleverd voor de zomer van 2020. Om in aanmerking te komen voor één van deze woningen van Lefier, is het noodzakelijk om als woningzoekende ingeschreven te staan bij Lefier. De toewijzing gebeurt op basis van inschrijfduur. 

Lefier pakt aan!
In december met de oplevering van 32 appartementen in de Groningse wijk Lewenborg en de eerste palen voor 12 gezinswoningen in Emmerschans en 38 appartementen in stadshart Hoogezand. In 2020 staan nieuwe projecten op stapel: vernieuwing van de studentenflat aan de Esdoornlaan, renovatie van 246 eengezinswoningen in Paddepoel. Een investering van in totaal ongeveer 50 miljoen euro.