Hoogste punt bouw woontoren Troubadour in Emmen bereikt

Aan de Middenhaag in de wijk Emmermeer heeft bouwbedrijf Brands namens woningcorporatie Lefier het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van woontoren Troubadour, naast de woontorens Solo en Sopraan de derde woontoren in dit gebied. Letterlijk een hoog punt, want de woontoren telt elf verdiepingen met in totaal zestig appartementen.

De bouw van het complex aan de Middenhaag startte precies een jaar geleden en verloopt voorspoedig. De oplevering van de huurappartementen door Lefier staat gepland rond de bouwvak dit jaar. Er worden veertig driekamerappartementen gerealiseerd met een woonoppervlak van ongeveer zeventig vierkante meter en twintig tweekamerappartementen met een oppervlak van ongeveer zestig vierkante meter. Op de begane grond bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes, zoals een
fietsenstalling en de mogelijkheid voor het parkeren van scootmobielen.

Energiezuinig

De nieuwe woontoren Troubadour is een energiezuinig gebouw, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van isolatie en aardgasvrij bouwen zijn toegepast. Het resultaat is een comfortabele woonomgeving, voorzien van energielabel A++ met als voordeel lage energiekosten voor de toekomstige huurders.

Emmermeer

Met de oplevering van de derde woontoren is fase 3 van het project Middenhaag gerealiseerd en komt er een einde aan de herstructurering van het gebied. Samen met de lagere wooneenheden Alt en Duet vormen de woontorens Solo, Sopraan en straks ook Troubadour het hart van de wijk Emmermeer.

Zomer

Lefier verwacht de appartementen medio zomer dit jaar klaar te hebben voor verhuur. Dan zullen ook details zoals de huurprijs bekend zijn. Belangstellenden kunnen zich alvast inschrijven op Thuiskompas, waar de appartementen zullen worden aangeboden worden zodra ze beschikbaar zijn.