Waarschuwing! Wederom nepberichten Woningnet in omloop

Er worden opnieuw sms-berichten en e-mails aan woningzoekenden verzonden door een onbekende partij. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Volgens het bericht kun je de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Deze berichten zijn niet afkomstig van WoningNet of Thuiskompas!

De onbekende partij die de sms of e-mail heeft gestuurd, is erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Het gaat om digitale oplichting, ook wel phishing genoemd. Klik niet op de link en blokkeer de zender!

Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en meld dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk wat u nog meer kunt doen.

Maatregelen Woningnet

Woningnet heeft de afgelopen maanden verschillende maatregelen getroffen om het aantal slachtoffers te beperken. Hieronder leest u een aantal van de belangrijkste maatregelen.

  • De mails die verstuurd worden vanuit Buckaroo over het betalen van de inschrijf -of verlengingskosten, bevatten geen linkjes meer. Hierdoor kunnen we nu eenduidig communiceren dat WoningNet nooit mails over betalingen met een link verstuurt. Hopelijk wordt een phishing mail hierdoor sneller herkend. 
  • Sinds woensdag 6 januari jl. is er een gratis 0800 nummer actief gemaakt met een ingesproken tekst waarin uitleg en tips worden geven over phishing. 
  • Dit 0800 nummer wordt vermeld op alle contactformulieren. De hoop is dat hiermee het telefoon- en e-mailverkeer over phishing vermindert. Hier wordt nog niet veelvuldig gebruik van gemaakt. We blijven het gebruik monitoren.  
  • Het nieuwsbericht op de homepage is herschreven en bevat de meest up to date informatie.  
  • De teksten en pop-ups op de verschillende woonportalen zijn verduidelijkt en linken nu allemaal door naar één centraal nieuwsbericht op de homepage.