Lefier reikt 1e sleutels uit van 73 nieuwe huurwoningen in Gorecht-West Hoogezand

Vandaag hebben de eerste 10 huurders van de 73 nieuwe huurwoningen in de wijk Gorecht-West in Hoogezand de sleutels van hun nieuwe huis ontvangen. Daarmee komt het einde van de 4e en een-na-laatste fase van de wijkvernieuwing in Gorecht-West in zicht. De overige 63 woningen worden tot de bouwvak gefaseerd opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

Henk Lambeck, manager Lefier: “de 73 nieuwe woningen gaan grotendeels bewoond worden door huurders van de Groen van Prinstererstraat. In deze straat in Gorecht-West gaan we straks 78 woningen slopen en vervangen door 53 nieuwe woningen. Dat maar liefst 60% van de bewoners in dezelfde omgeving wil blijven wonen, laat wel zien dat de huurders zich sterk verbonden voelen met de buurt én enthousiast zijn over de nieuwe woningen.” Ook wethouder José van Schie is blij dat er weer een fase is afgerond met de oplevering van deze energiezuinige, duurzame woningen. “De wijkvernieuwing is nu bijna afgerond, Gorecht-West wordt steeds mooier en het is een fijne wijk om in te wonen”.

Ruimer, groener en gevarieerder Gorecht-West
Het nieuwe Gorecht-West is sinds de wijkvernieuwing vanaf 2012 ruimer en groener van opzet, met veel variatie in woningtypes en huishoudens. Ook deze 73 nieuwe, gasloze woningen hebben weer een andere uitstraling dan de al aanwezige woningen. We leveren in deze 4e fase zes verschillende typen woningen op: twee- en drie-slaapkamer, levensloopbestendige-, levensloopgeschikte en patio woningen. Zeven van de 73 woningen hebben bovendien een bijzondere, hogere afmeting.  

Veel comfort en laag energieverbruik
Vanwege aangepaste eisen worden de woningen niet aardbevingsbestendig gebouwd. Wel zijn de woningen Nul op de Meter (NOM) en worden ze verwarmd met een luchtwarmtepomp met vloerverwarming. Ook is een module ingebouwd die zorgt voor koeling van de woning bij warme zomers. Dat betekent dus veel wooncomfort én lage energielasten voor de toekomstige bewoners. 

Voorbereiding laatste en vijfde fase
Rond de bouwvak rond Lefier de oplevering van fase 4 af en starten we met de voorbereiding van de vijfde en laatste fase van de wijkvernieuwing in Gorecht-West. We verwachten de laatste 53 woningen in 2024 op te kunnen leveren.