Nieuwe muurschilderingen in De Brugwachter

Bij binnenkomst van het nieuwe gebouw De Brugwachter kun je er niet omheen: zowel aan de kant van de Korreweg als aan de Antillenstraatzijde zijn de enorme muren in de hal voorzien van een kleurrijke muurschildering. Het gebouw is zo goed als klaar en ook de muurschilderingen zijn afgerond. Halverwege november krijgen huurders de sleutel en kunnen dan genieten van hun appartement en de twee prachtige hallen in het gebouw. 

Een aalscholver en een kleurrijk gezicht 

Een groot vrachtschip boven de lange rij met brievenbussen en een zwierige vogel zijn vereeuwigd op een muur van ongeveer 7m x 6m. Volgens Michel Velt is het een verwijzing naar de vele vrachtschepen en aalscholvers bij het Van Starkenborghkanaal.  

Kunstenaar Roos Vink maakte een kleurrijk gezicht op de grote muur in de hal aan de Antillenstraatzijde. In het gezicht valt veel te ontdekken uit de omgeving: een schip, een vis, de trappen van het gebouw, de bomen in de omgeving... hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. 

Trotse bewoners 

Je ziet het steeds meer, gigantische muurschilderingen die de omgeving opvrolijken. Ze zijn razend populair en zorgen voor een betere leefbaarheid en trotsere bewoners. In veel steden zie je bakstenen veranderen in ware kunstwerken. Ook steeds meer panden van Lefier worden echte eyecatchers. In Emmerhout heeft Lefier een aantal panden en garageboxen beschikbaar gesteld voor muurschilderingen om de buurt kleurrijker te maken. En vorig jaar zorgde het project "Streetart Stadskanaal" voor prachtige muurschilderingen op een aantal van onze panden. Michel Velt was ook daar één van de kunstenaars.