Verduurzaming 56 woningen in Erica van start

Aan de Omhaal en het Kolkje in Erica verduurzaamt Lefier de komende maanden in totaal 56 huurwoningen. Na de werkzaamheden zullen de woningen beschikken over energielabel A. Dat betekent een goed geïsoleerde, duurzame en comfortabele woning. Huurders kunnen bovendien kiezen voor zonnepanelen, waardoor de energierekening nog verder omlaag gaat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Buursema Bouwbedrijf BV uit Sleen en starten in de laatste week van april. Alle bewoners hebben ingestemd met de verduurzaming, die onder andere bestaat uit het vervangen van de dakpannen, panlatten en goten, het isoleren van de buitenmuren en het paneel bij het toilet, het plaatsen van HR++-glas, het installeren van mechanische ventilatie en bij enkele woningen worden tevens nieuw sanitair en een nieuwe keuken geplaatst. Ook planmatige werkzaamheden, zoals schilderwerk, zijn naar voren gehaald en worden de komende tijd uitgevoerd.

Lagere energierekening

Na de werkzaamheden, die tot begin november zullen duren, profiteren de huurders van een lagere energierekening. De huurverhoging die na de werkzaamheden in rekening gebracht varieert van 9 tot 17 euro per maand. Dit bedrag is vrijwel altijd lager dan het bedrag dat bespaard kan worden op de energierekening, waardoor huurders ook financieel van de verduurzaming profiteren. 

Energielabel A

De 56 woningen in Erica maken deel uit van in totaal 2.500 huurwoningen in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal en Emmen die Lefier de komende drie jaar verduurzaamt naar energielabel A. Deze woningen, die nu nog beschikken over energielabel D of slechter, zijn na de werkzaamheden klaar voor een duurzame toekomst. Huurders genieten van een comfortabele woning met een lagere energierekening dan in de oude situatie.