Wat hebben onze huurders in het aardbevingsgebied nodig om weer veilig, fijn en met trots te wonen?

Wat is er volgens onze huurders nodig om weer veilig, fijn en met trots in Groningen te kunnen wonen? Met die vraag gingen we afgelopen mei met de andere woningcorporaties en huurdersorganisaties het aardbevingsgebied in. Op bezoek bij en in gesprek met onze huurders.

Stem van de huurder
Na de parlementaire enquête gaswinning en de ereschuld aan Groningen, ontvingen ruim 10.000 huurders in het aardbevingsgebied een ansichtkaart met een oproep om van hen te horen wat zij belangrijk vinden voor wonen. We bezochten met meer dan vijftig corporatiemedewerkers en medewerkers van huurdersorganisaties wijken en dorpen in het aardbevingsgebied. We belden bij onze huurders aan om naar hun stem en verhaal te luisteren. 

De opbrengst bespraken we met ruim 80 samenwerkingspartners tijdens het Kr8-congres in Scharmer. We spraken daar met hen over welke bijdrage wij daaraan met elkaar kunnen leveren. Op basis daarvan schreven de Kr8-corporaties en Huurdersplatform Aardbevingen Groningen (HPAG) een woonactieplan met concrete acties.

Woonactieplan
In het plan maken we een onderverdeling in vier thema’s. We zetten in op het versterken van:

  • Vertrouwen
  • Sociaal fundament
  • Woonomgeving
  • Woningen

Bekijk hier de belangrijkste acties uit het woonactieplan.