Drenthe bouwt 13.000 woningen met de woondeals

Om de woningproductie tot en met 2030 te versnellen hebben de gemeenten en de provincie Drenthe samen met minister De Jonge van Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening twee regionale woondeals ondertekend in Emmen. De derde woondeal voor de regio Groningen-Assen wordt door de provincie en de gemeenten naar verwachting begin volgend jaar ondertekend.

De woningcorporaties, waaronder Lefier, steunen de gemaakte afspraken. Er komen 3.790 betaalbare woningen bij in de regio Noord-Drenthe, 4.177 in Zuidoost-Drenthe en 5.033 in Zuidwest-Drenthe.
 
Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: "Om efficiënt en voldoende te kunnen bouwen de komende jaren is het van belang dat er voldoende locaties zijn en dat de randvoorwaarden goed ingeregeld worden. Als grootste woningcorporatie van Noord-Nederland zijn we bij met de afspraken, want dit geeft ons vertrouwen in het kunnen behalen van de ambitieuze doelstellingen."
 
Met de regionale woondeals blijven de partijen hard doorwerken aan nieuwbouw in Drenthe om zo bij te dragen aan het oplossen van het landelijke woningtekort.


(foto: Guido Hansman)