Lefier koopt 82 appartementen in Groningen voor verhuur in het middensegment

Woningcorporatie Lefier heeft twee wooncomplexen in Groningen gekocht. Deze woningen waren in eigendom bij een particuliere belegger. Het gaat om 82 appartementen gelegen aan de G. Meirstraat en S. Allendeplein in de wijk Hoornsemeer in Groningen. De woningen worden verhuurd in het middensegment.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed Lefier: “Wij zijn blij dat we deze twee wooncomplexen kunnen toevoegen aan ons aanbod. Het past goed binnen onze strategie om de portefeuille in de stad Groningen uit te breiden. We bieden niet alleen sociale huurwoningen aan, maar ook woningen in de middenhuur. Zo kunnen we meerdere doelgroepen bedienen en bovendien bevordert dit de doorstroom.”

De huidige huurders kunnen in hun appartement blijven wonen. Het enige dat voor hen verandert is bij wie ze huren.

Bijdrage aan woningtekort
In Groningen is een grote vraag naar huurwoningen. Daarom wordt er door Lefier flink geïnvesteerd in uitbreiding van het aanbod. Dit doet Lefier door de bestaand vastgoed aan te kopen zoals hier in de Hoornsemeer maar ook door het bouwtempo te verhogen. In de periode tot en met 2032 gaat Lefier in haar werkgebied jaarlijks gemiddeld 360 woningen bouwen. De grootste realisatie vindt plaats in Groningen, daar worden ongeveer 2500 woningen nieuw gebouwd.