Vertaal deze pagina

1-11-2018

Hoogste punt voor nieuwbouw Molukkenstraat

Lefier bouwt 34 sociale huurappartementen aan de Molukkenstraat. De bouw hiervan schiet al aardig op en heeft inmiddels het hoogste punt bereikt.

 

stamppotbuffet

Sinds dit voorjaar wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw in de Nieuw Indische Buurt. Dat resulteerde in het behalen van het zogenoemde “hoogste punt” van de bouw, een belangrijk moment voor zowel Bouwgroep Dijkstra Draisma als opdrachtgever Lefier. Traditiegetrouw wordt dit moment gevierd om de bouwvakkers te bedanken voor hun werk. Daarom werden zij  woensdag 31 oktober getrakteerd op een gezamenlijk stamppotbuffet.

 

Alle appartementen toegewezen

Inmiddels zijn alle woningen toegewezen aan een nieuwe huurder. Binnenkort kunnen de nieuwe huurders de modelwoning bezichtigen. Alle appartementen zijn gasloos, en daarom organiseert Lefier voor de nieuwe huurders een informatieavond  over gasvrij wonen. Als alles volgens planning verloopt krijgen de huurders in het voorjaar van 2019 de sleutel.

 

Bewoners denken mee

Vanaf het begin zijn bewoners bij de plannen betrokken. Direct omwonenden hebben meegepraat over het ontwerp en de keuze voor een architect. Samen met de nieuwe bewoners wordt er straks nagedacht over de invulling van het binnenterrein.

 

Wijkvernieuwing

In de Nieuw Indische Buurt wordt sinds 2005 gewerkt aan wijkvernieuwing met als doel ervoor te zorgen dat de wijk prettig leefbaar blijft. Waar ooit portieketagewoningen stonden, staan nu moderne appartementen en eengezinswoningen met tuin. Deze nieuwbouw is de afronding van deze wijkvernieuwing.

 

Meer informatie over de appartementen is hier te vinden.