Laatste huurders verlaten versneld sloopflats Emmermeer

Vorig jaar mei besloot Lefier twee complexen in de wijk Emmermeer in Emmen te slopen. De flats aan de Nijkampen en de Meerstraat bestaan uit 48 woningen. Ook acht gezinswoningen, direct naast de flats, zullen worden gesloopt. Op de plek van de flats komt nieuwbouw.  

Nadat we de sloop hadden aangekondigd bij de huurders, hebben zij anderhalf jaar om een andere woning te zoeken. Dat kan snel, want ze krijgen voorrang bij het reageren. De meeste bewoners van de flats hadden al binnen enkele maanden een andere woning gevonden. 

Overlast

De leegstaande woningen zijn door de aannemer direct afgesloten. Toch bleek dat niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. In de leegstaande woningen werd de afgelopen tijd regelmatig ingebroken. Ook werden er dingen gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals handelen in drugs. Voor de ongeveer tien bewoners die nog geen andere woning hadden, was dat natuurlijk heel vervelend. 

Tijdelijke woning

Omdat we het heel belangrijk vinden dat iedereen zich veilig voelt thuis, besloot Lefier vorige week dat we de laatste huurders in de flat een tijdelijke woning gaan aanbieden. Zo kunnen zij snel weg uit de woning, en vanuit een tijdelijk thuis verder zoeken naar een nieuwe woning. En iedereen wilde eigenlijk toch al weg. Vandaag zijn de laatste huurders vertrokken. 

Afsluiten

Om te voorkomen dat er overlast in en om de leegstaande flats ontstaat, worden er dit weekend hekken omheen geplaatst. Ook worden de portieken dichtgemaakt en gas, water en licht wordt afgesloten. Er blijft camerabeveiliging. Wanneer de sloop van de gebouwen begint, is nog niet bekend, maar dit zal zo snel mogelijk zijn.  

foto homepage: copyright RTV Drenthe