Startmoment nieuwbouw Meridiaan in Klazienaveen

Vorige maand is Lefier gestart met de bouw van 69 woningen aan de Meridiaan e.o. in Klazienaveen. Gistermiddag stonden de betrokken collega’s hier samen met onze partners van Brands Bouw en de Gemeente Emmen nog even bij stil. Ook een vertegenwoordiger van de Buurt- en Huurdersvereniging Noorderlicht, die input heeft geleverd bij de totstandkoming van de nieuwbouwplannen, was bij het startmoment aanwezig. De nieuwbouw van de appartementen zal volgens planning in het derde kwartaal van 2024 voltooid zijn.

In totaal komen er twaalf startersappartementen en 57 twee- en driekamerappartementen. Het project bestaat uit zes blokken: drie blokken met twaalf galerijwoningen en drie blokken met elf woningen per blok. De woningen krijgen een inpandige bergruimte en parkeerplaatsen op eigen terrein.

Nul-op-de-meter

De nieuwe woningen komen op de plaats waar Lefier vorig jaar 41 verouderde appartementen sloopte. Deze woningen waren ruim veertig jaar oud. Het opknappen en duurzaam maken ervan was niet rendabel. De nieuwe woningen worden allemaal nul-op-de-meter. Ze wekken zelf energie op door middel van zonnepanelen. Dit zorgt voor voldoende verwarming, warm water en elektriciteit.

Feestelijke opening

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, opende het feestelijke startmoment. Na het startsein werd onder toeziend oog van de aanwezigen de eerste schop in de grond gezet.

De woningen worden aangeboden via de website van Thuiskompas. De huurprijzen van de appartementen zullen bekend gemaakt worden zodra de woningen klaar zijn voor verhuur.